Джендър образование, За родители, Институции, Новини, Положение в другите държави, Статии

За сексуалното образование в Русия

12.12.2018 г.

Докарват децата до животинско състояние и напълно ги лишават от романтичната любов

Ако развращаваме децата си, те няма да могат нито да създадат семейство, нито да възпитат деца, нито да обичат.

Надежда Храмова:

Драги приятели, колеги, съмишленици! И специално се обръщам към новото поколение родители.

Днешната диверсия, наречена «извънкласни занятия по сексуално образование», не е първият натиск върху нашето общество.

Drang nach Osten («Натиск на изток» – основен геостратегически и политико-идеологически постулат на национал-консервативните революционери при Третия Райх) се е повтарял много пъти – и в исторически, и в «сексуален» план също. Първите, които внедриха осквернителната програма бяха  Министерството на образованието. Разбира се, програмата беше лицензирана, рецензирана, т.е. препоръчителна програма, която се наричаше «Сексуално образование».

Естествено, родителите бяха смаяни. Това е първото поколение родители след Съветския съюз, безкрайно доверяващи се на училището. Дори и не можеха да си представят, че в училището може да има нещо лошо. Аз съм била училищен ръководител в Екатеринбург през 1991 г. и програми като тази навлизаха в училището.

Дълго се борихме. И чак през 1998 г. Генералната прокуратура забрани програмата за сексуално образование. Вълната като че ли се оттегли и самото название «сексуално образование», което с толкова патос се произнася от реформаторите, престана да се употребява.

Но след известно време, като из ведро заваляха т.нар. профилактични програми. Какви ли не профилактики имаше! И профилактика на наркозависимостта, и профилактика на половите инфекции. В тях се разказваше за неща, които дори и възрастните не знаеха за възможните болести. Започнаха да го налагат на децата. Изплашени, те често не разказваха нищо на родителите си, от срам. Но самите те бяха доста потиснати. Разбира се, нямаше как родителите да не разберат, защото беше доста масово настъпление. През 2005 г. пристигна комисия от УНИЦЕФ да проверява как в Русия се внедряват програмите за сексуално образование. Точно така ги наричаха. Бяха много недоволни, че не се внедряват достатъчно.

Тогава в Екатеринбург с внедряването се зае образователния департамент, който създаде медицинско-педагогическия център «Холис». Центърът се оказа водещ в разработването на методики, чиято апробация се провеждаше в Екатеринбург и Челябинск. Съгласно отчетите им, само в Екатеринбург са подготвени 5626 учители. Беше свикана международна конференция-семинар, на която изработените учебни материали се разпространяваха сред вече подготвените преподаватели. Във филма на Анжелика Брил „Груминг, възпитание или още веднъж за любовта“ («Холить, лелеять, Или еще раз про любовь») показаха фрагмент от урок, в който учителят предлага на децата да си представят, че са на рожден ден на техен съученик и трябва да се включат в минимум четири полови акта, а също така открито пропагандира подкрепата на ЛГБТ…

През 2006 г. след доста сериозен натиск от страна на родителите Министерството го забранява.

Но не си мислете, че всичко това е в миналото. Когато защитихме правото на целомъдрено мислене на нашите деца, «свободно от полови инфекции», ни обявиха ново задължително профилактично престъпление – «Профилактика на ХИВ». Питаме: Какво общо има това с децата? И в отговор чуваме: Вие какво? Против ли сте децата да бъдат защитени от СПИН?

Започнаха да карат учениците да пишат съчинения (по-късно прекратихме това) на тема «Как да защитим града от пандемията от СПИН». Имаше съответни инструкции от образователния департамент, всичките съм ги съхранила. Мисля, че сега пак ще ги извадят за новото поколение служители в образованието и наивните родители, които още не знаят какво е подготвило просветното министерство под формата на профилактика на ХИВ/СПИН.

А това, което там е подготвено, е точно това, което тласка децата в рисковата група от заразяване с ХИВ – в средата на хомосексуалистите, наркоманите и проститутките.

Работата е там, че подрастващата възраст е особена възраст. Възраст, в която  се задават доста високи цели. И колкото повече тези цели са насочени към сексуални изживявания, толкова по-малко духовно-нравствени преживявания ще се осъществят. И в крайна сметка децата ще се сблъскат с дълбоко разочарование.

Докарват децата до животинско състояние, в което трябва да се преживява някакво сексуално чувство, и съвсем ги лишават от романтичната любов. Единствено продължителното дихание на духовната привързаност е способно да създаде семейство и да го съхрани. Не сексуалните отношения, а именно емоционалните привързаности, ценности, създават и възможност, и фундамент за създаването на семейство, раждането и възпитаването на деца.

Точно против това са насочени съвременните «сексуално загрижени» програми. Виждаме, че антируското лоби е достатъчно силно в образователното министерство. Министрите се сменят, ръководителите на отделите се сменят, но консултантите, които се явяват наблюдаващи за Русия, от всевъзможни чуждестранни структури, остават. Те не носят отговорност за никакви програми, дори ако родителите ги изобличат. Ще сменят началниците, а консултантите ще останат.

Затова и натискът продължава от десетилетие на десетилетие. Обърнете внимание, че профилактиката вече се нарича възпитание. Т.е. първо лишават децата в училищата от истинско възпитание, а после, чак на държавно ниво, се провежда «профилактика» на опасното поведение, а реално това е пропаганда на безнравственото поведение.

Нали възпитанието е… Ще прочета определението в действащия закон за образованието в Русия: «Възпитание – дейност, насочена към развитието на личността… на основата на социално-културни, духовно-нравствени ценности и приетите в обществото правила и норми на поведение в интерес на човека, семейството, обществото и държавата».

Ако развращаваме децата си, те няма да могат нито да създадат семейство, нито да възпитат деца, нито да обичат.

Надежда Храмова – кандидат на психологическите науки, професор в катедрата по обща и приложна психология в Руския православен университет «Св. апостол Йоан Богослов», специалист в областта на хуманитарното образование, съавтор и научен консултант по проекта «Руска класическа школа», специалист по съпружески и детско-родителски отношения

Източник: http://rvs.su/statia/detey-brosayut-v-sostoyanie-zhivotnogo-i-sovsem-lishayut-ih-romanticheskoy-lyubvi?fbclid=IwAR1UI1990LqQyRw9DDri74R8n_XfPOK_Ll–z3Ju2-NbTzF1D7WuV1Xr7YA

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: http://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s