Законодателство, Институции, Новини, Положение в другите държави, Реални истории, Статии

Арестувани и затворени в психиатрия, заради смелостта да говорят. Жертвите на новия режим.

Швейцарски кардиолог и германски юрист по медицинско право, бяха арестувани и закарани принудително в психиатрия.

Базел.  Д-р Томас Биндер, кардиолог във Ветинген,  който публикува смущаващи мнения, по-специално във Фейсбук и Туитър, в които осъжда “ оркестрираната паника “ около епидемията от коронавирус, беше арестуван от кантонален полицейски командос и настанен в психиатрично заведение.
Околните улици и близката жп гара са били оградени. 

„Идват да ме вземат. Помогне!“

Според кантонална полицейска декларация, лекарят е опасен за себе си и околните.
Няколко минути преди ареста той  публикува вик за помощ вв Twitter:

 „ Има офицер за нападение от кантоналната полиция в Ааргау извън офиса ми. Идват да ме вземат. Помогне! “ 

Известен адвокат, арестуван в Хайделберг.
Подобен случай се разигра на следващия ден на около 300 км в Хайделберг, Германия в северната част на Баден-Вюртемберг с известният юрист и автор на няколко правни труда Беате Бахнер.
Тя която току-що е завела дело в съкратено производство пред Федералния Конституционният съд на Карлсруе срещу заповеди, издадени в Германия в контекста на борбата срещу настоящата „пандемия“.

Беате Бахнер


Подробни разкази по случаите с арестите:

Д-р Томас Биндер, описва ситуацията Covid-19, като масова лудост, породена от безобиден грип.
Въз основа неговите изказвания, властие го обвиняват и правят протокол за ескалация при лудост. 15 април 2020 г.
На Великденска събота от 10:28 ч. Дузина маскирани и въоръжени полицаи от специалното звено „Аргус“ щурмуват лекарския кабинет на „Етзелмат“ 1 във Ветинген, а кардиологът Томас Биндер наблюдава зрелището от бюрото си.

Когато ръководителят на операцията му нарежда да излезе с вдигнати ръце, Биндер най-накрая разбира, че целия този спектакъл е заради него.
Той прави един последен зов за помощ чрез Facebook и Twitter, след което отворя вратата, както му е било заповядано.
Въпреки че лекарят, който носи само тениска,

леки панталони и джапанки и не оказа никаква съпротива, полицията го хвърля на земята с груба сила и му поставя белезници като на опасен престъпник.
Заповедта за ареста идва личн, според проучване на Weltamme от служебното лице Маркус Диет (CVP).

Това също е противоречиво, защото Диет (52) и Биндер (58) съчетават дълго приятелство със семейни корени.
Джулиус Биндер, бащата на лекаря, обвързан със CVP през целия си живот, както и снаха му, днешният национален съветник Мариан Биндер. Маркус Диет и Томас Биндер произхождат от региона Баден-Ветинген и се срещат редовно в Ротари клуб повече от две десетилетия.
До избирането си в правителството на Ааргау, Диет е бил член на регионалния орган за управление Wettingen-Limmattal (RFO), който ръководи операции при извънредни ситуации и бедствия, на които Биндер е медицински директор.
Невъоръженият Томас Биндер е известен в региона и най-вече в социалните медии (Twitter, Facebook) като острият език на свободолюбивия мислител, който не говори.
След избухването на Корона-кризата, той скоро стига до извода, че Covid-19, всъщност е обикновен грип, превърнал се в колективна лудост. Последствията от този шум според него, които той обосновава подробно, са много по-пагубни от самия вирус.
Въпреки че Томас Биндер е кардиолог, той има и докторска степен в областта на имунологията и вирусологията.

Така че темата съвсем не му е чужда.
Колкото по-радикални стават принудителните мерки срещу Covid-19, толкова по-радикални стават и посланията на Биндер в социалните медии.
В края на март 2020 г., правителственият съветник от Ааргау Урс Хофман и държавният служител Маркус Диет дадоха положителни проби за корона вирус.
Хофман трябва да отиде временно в болница, а Диет остава в карантина у дома. Биндер няколко пъти се опитва да разговаря с приятеля си по телефона и му предлага домашно посещение, но той е бил отхвърлен от съпругата на Диет.
Когато Диет получава съобщението миналата събота, че Биндер е въоръжен и разпространява заплахи широко в социалните медии, той не се колебае дълго. Алармира командира на полицията в Ааргау Майкъл Льополд, който щурмува апартамента на Биндер и кабинета му, с военните от „Аргус“.


Това е фалшива тревога. Биндер никога не е бил въоръжен. В апартамента му е иззето старо оръжие, което вече е на разположение на лейтенант в армията, но без боеприпаси.
Въпреки това, Томас Биндер е отведен в централния затвор в Ленцбург.
Прокуратурата дори не подава молба за задържане. Лекарят е срещнат само с общопрактикуващ лекар, с когото според слуховете се е държал някак грубо (но не и насилствено).
На въпрос коя година сме, Биндер отговоря «1984». И когато тя го инструктира да ходи по линия, той го направи с пронизваща стъпка. Лекарката не счита препратките към Оруел и тоталитаризма за смешни.

С анамнезата „Многократно обиждащ“, „Заплашващ полицията“, „Той става агресивен в случай на разногласия“, „Заблуди за Ковид-19“ и диагнозата „Психологическа спешност“ заради „външен риск“, той е насочен към психиатричната клиника в Кьонигсфелден.
Там Биндер пристига в стая изолатор. Той е разпитан от полицията на Велики понеделник, като му биват задавани въпроси в рамките на единадесет страници.
Не се разкрива какви са били конкретните заплахи, довели до арестуването на Биндер. Понякога той се сблъсква с полемични туитове и съобщения във Facebook, но е необходимо много въображение, за да се посочи заплаха.

Тезата му за 5G радиация, която е по-опасна от вируса, може да породи съмнение. Но никъде не се споменава за оръжие. След разпита лекарят е преместен в затвореното отделение в Кьонигсфелден.
Томас Биндер признава, че неговата колежка, която психиатрично го освидетелствува, не е била доброжелателна. (А можеше и да е обратното, като лекар, можех аз нея, заради лудостта й по Корона вируса да я изпратя в психиятрия.)
Биндер прави сравнение с дисидентите от съветският съюз.
Според неговият адвокат, той трябва да бъде незабавно освободен.

На 17.04.2020 на страницата на Биндер четем:

Скъпи мои приятели!

От 17.04.2020 г., 16:00 ч., се подлагам на извънболнична, психиатрична, задължителна терапия за „мания“ – аз самият се смятам за леко хипертиреоиден човек, който обича да разяснява и обяснява нещата, които знае.

Терапията се състои от прием на невролептичния Abilify 15mg / d (контрол на приема с помощта на определяне на нивото на лекарствата в кръвта), амбулаторната психотерапия в черепа на PDAG и EEG и MRI, които вчера се оказаха нормални, всичко за сметка НЕ на кантон Ааргау, а на здравната ми застраховка.
Досега Abilify предизвиква само силна липса на апетит при мен.
Ако не бях съгласен с тази терапия, щях да бъда лекуван в болница в затворено, психиатрично отделение, в продължение на шест седмици, което не исках да правя заради семейството и пациентите ми.

От 27 април 2020 г. Отново ще се погрижа за последното с натовареност и работен ден от 120%.
Журналистите, които искат да станат репортери, могат да намерят всичко важно в сегашния ми блог на Vimentis – изтрит в момента – и в пиесите на Алекс Баур от 15 и 22 април 2020 г. Във Weltwoche, които препоръчвам да купят или дори да се абонират. Копи/пейст могат да бъдат намерени на стената ми с любезното разрешение на Алекс Баур.
Благодаря ви много за подкрепата!

Послепис
Моята кутия, SMS, електронната поща, WhatsApp и т.н. са толкова пълни, че ви моля за разбиране, ще мога да отговоря само в хода на процеса.
P.P.S.
Дори И ДА знаете, че SARS-CoV-2 (привидно) е безвреден вирус от семейството на Корона , официалните изисквания, разбира се, трябва да се спазват.

Все пак в трагедията има и нещо хубаво: постовете в неговият блог са по-четени от всякога.

Подробности по случая Беате Бахнер:


Беате Бахнер е специалист юрист по медицинско право в Хайделберг. Тя задава много въпроси по време на паниката С19 и планира да отведе германското правителство пред съда.
Уебсайтът й е затворен и сега тя е затворена в психиатрично отделение.

В телеграмово съобщение до сестра си Бахнер съобщава, че се е чувствала застрашена от „двама убийци “ и е спирала коли на улицата, за да поиска полицейска за защита.
В последствие, тя е била насилствено откарана в затворено психиатрично заведение, където тя е в последствие казва, че е държана против волята й и без съдебна заповед.
Когато е била арестувана, тя е била с белезници и ранена от полицейски служители. Първата нощ е прекарала сама в „изолация“.

Бахнер е писала:

„Тъй като наличните данни показват, че инфекцията с корона е безвредна за повече от 95 процента от населението или вероятно вече е преминала и следователно не представлява сериозен риск за широката общественост.“ Засега смъртността показва също, че новият вирус на короната трябва да се сравнява с грипния вирус. „Очевидно само 0,2 процента от онези пациенти, при които е тестван вирусът, умират – дори според сегашните данни от RKI.“

Следователно „забраните за излизане и контакт за 83 милиона души и парализата на почти цялата икономика в продължение на много седмици“ са неоправдани.

Действителните рискови групи като стари хора и хора с предишни заболявания съставляват само малка част от населението. Бахнер твърди, че тази група може да бъде специално защитена от мерки за хигиена и дистанциране. Не беше необходимо парализирането на цяла държава. „Сериозен съм“, потвърждава Бахнър намерението си да заведе дело. „Наистина съм ужасен и не искам да се укорявам за това, че не защитих върховенството на закона с всички средства, с които разполагам.“

Беате Бахнер, беше освободена, след престой в психиатрична клиникика, където бе държана принудително. Хора, които са я познавали преди, намират визията и поведението при изписването за странни.

При излизането си от психиатрията, Бахнер е посрещната от около 250 нейни поддръжници. Пред тях, тя се извинява на полицаите и психиатрите, за неудобството, които им е причинила.
Казва, че раните по главата и краката й, са от падане от колело.

Още новини на: http://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Ютуб канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow?fbclid=IwAR0z4isv2aS18W5GCcgWUSCj4opFz9uLjUKvhs_owg5g8Hkwpq9uluXa_mk

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s