Детско правосъдие, ювенална юстиция, Джендър образование, Новини, Положение в другите държави, Статии

Киргизстан: По време на извънредното положение, деца обсъждаха насилието, основано на пола

03.06. 2020, Skopina Олга © IA Red Spring

ООН…, УНИЦЕФ… И отново на прицел са поставени децата. Тези чисти души, които въобще не подозират по какъв начин ще бъдат употребени и как желанието им да помогнат ще бъде обърнато срещу самите тях, срещу родителите им, срещу семействата им. Колко хитър и безскрупулен трябва да си, че да използваш деца, за да постигнеш тяхното собствено унищожение? За съжаление, този план действа по целия свят и нито родители, нито деца осъзнават колко е пъклен той! Бел.ред.

Постмодерната концепция за специалните права на децата и противопоставянето на техните права на семейството е, заедно с концепцията за насилие, основано на пола, мощно средство за унищожаване на институцията на семейството и националната държава в интерес на транснационалните финансови елити.

 В дневния ред на първата онлайн среща на върха на децата на Киргизстан беше включена дискусия относно насилието, основано на пола и детските бракове, съобщи на 1 юни уебсайтът на Организацията на обединените нации в Киргизстан.

Детският фонд на УНИЦЕФ, съвместно с правителството на Киргизстан и партньори, организира първата онлайн среща на върха на киргизските деца със следния дневен ред като част от честването на Деня на детето:

„На какво ни научи коронавирусът: положителното въздействие на карантината и как децата и юношите ще се отнасят помежду си и ще ценят работата на учители, лекари и други.

Децата трябва да живеят в безопасна среда: какво означава насилие, как да го предотвратим и какво трябва да се направи за прекратяване на насилието в Киргизстан.

Ключови въпроси касаещи момичетата, насилието, основано на пола и детския брак.“

Децата и юношите бяха поканени да споделят своите видео обръщения по този дневен ред в социалните мрежи, придружени от @UNICEFKG.

Според пресслужбата на правителството на Киргизстан в това събитие са участвали 50 деца от седем региона на страната, Бишкек и Ош, както и вицепремиерът Аида Исмаилова и представителят на УНИЦЕФ в Киргизстан Кристин Золм.

Спомнете си, че постмодерната концепция за специалните права на децата и противопоставянето на техните права на семейството е, заедно с концепцията за насилие, основано на пола, мощно средство за унищожаване на институцията на семейството и националната държава в интерес на транснационалните финансови елити.

Източник IA Червена пролет Източник: http://rvs.su/novosti/2020/v-kirgizii-detyam-v-prazdnik-predlozhili-obsudit-gendernoe-nasilie

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на НАЦИОНАЛНА ГРУПА „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s