Джендър образование, За родители, ЛГБТ настъпление, Новини, Сексуално образование, Статии

UK: „Домашна работа” в съответствие с правителствените насоки за „равенство“

Училище се извинява, след като 11-годишни бяха принудени да дефинират трансджендър, „хардкор порнография“ за домашна работа

Автор: Вирджиния Хейл, 19 май 2020

Британско училище се извини, след като поиска от деца на 11 години да дефинират „неподходящи“ сексуални термини, включително „трансджендър порнография“, но настоя, че домашната работа е в съответствие с правителствените насоки за „равенство“.

Академията на архиепископ Сентаму в Хъл заяви, че съжалява за причинените обиди след протест от страна на родители, ядосани от поставената задача..

Задачата за домашна работа, предназначена за ученици на възраст между 11 и 14 години като част от предмета „Лично, социално и здравно образование“ (PSHE), изисква от децата да „определят“ термини като „драг куин“, „ЛГБТКю+“, „хардкор порно“, „хомосексуален“ и „травестит“.

Г-жа Тейлър, чиито деца учат в академията, казва, че задачата я е вбесила, като обяснява: „Дъщеря ми е все още дете, все още вярва във вълшебни елфи, спалнята й е направена в стил Малкото пони. Тя е много невинна и наивна.

„Тя беше едва в основното училище миналата година, в най-безгрижните си години, сега от нея се иска да търси хардкор порнография“, каза тя пред местния вестник Хъл Дейли Мейл. Вестникът съобщава, че темите за домашна работа включвали „порнография, софт порнография, хардкор порнография и транссексуална порнография, както и осакатяване на гениталиите на жените, мокри сънища, трафик, мъжко обрязване, изглаждане на гърди и други“.

Тейлър добавя: „Тя е на 11, тя трябва да бъде учена да не споделя информация с непознати или онлайн, но гениталното осакатяване е друго нещо. В заданието се питаше за мъжко обрязване, изглаждане на гърди … дори аз не знам какво е това.“

Г-жа Тейлър, която е майка на три деца, казва, че задачата, която е възложена по интернет, докато училищата остават затворени поради новия коронавирус, повдига въпроси относно твърдението на академията, че е религиозно училище, като добавя: „Знам, че има някои родители, които казват, че имат нужда от осведоменост, но едно 11-годишно дете не трябва да знае за [темите в упражнението], не е нужно да знае за това.“

След оплаквания от г-жа Тейлър и други роднини на деца в училището, директорът Чай Бел заяви, че „искрено съжалява, ако родителите или учениците са изследвали ненужно някоя от тези фрази и за която и да е причинена обида“.

„Помолих всички бъдещи материали от подобно естество да съдържат ясно изявление, което да гарантира, че учениците и техните родители са уведомени за всяко потенциално чувствително съдържание и ще гарантирам, че всички материали са напълно подходящи за възрастта.“

„Материалите по предмета PSHE, които споделяме с учениците, са в съответствие с насоките на правителството, програмите за асоцииране на PSHE и определението за сексуално образование на Форума за сексуално образование. Те обхващат и Закона за равенството от 2010 г.

„От учениците не се изискваше да проучват тези теми в интернет, тъй като всички отговори на въпросите им се съдържат в материалите, които изпратихме и които са създадени от учителите“.

„Отново искрено съжалявам ако сме разстроили някого по какъвто и да е начин в този труден момент.“

Breitbart London по-рано съобщава как под претекста на равенство и многообразие, училищата във Великобритания бомбардират деца с така наречения активизъм за социална справедливост.

Докато по-голямата част от съдържанието по отношение на сексуалността по-рано беше ограничено до часовете по PSHE, училищата все по-често биват принуждавани да вмъкват хомосексуалност, трансджендър и други политически натоварени теми във всички части от учебната програма, благодарение на усилията на групи като подкрепяната от правителството Educate & Celebrate (Образовайте & Празнувайте).

Привържениците твърдят, че усилията като това да се принуждават малки деца да участват в LGBT прайд паради са неразделна част от предотвратяването на тормоза и гарантират, че така младите хора израстват без предразсъдъци. Критиците обаче твърдят, че насърчаването на хомосексуалния начин на живот в училищата показва липса на уважение към християните и хората от други религиозни вероизповедания.

Източник:https://www.breitbart.com/europe/2020/05/19/school-apology-define-transgender-porn/?fbclid=IwAR18UbJ-saR-qkTN18I3ezEA9ZqxUaXjZKgpSRczDYLBVZFEheLu_ZiiWgY

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА” и Сдружение „РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА“

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s