За родители, Законодателство, ЛГБТ настъпление, Новини, Статии

Социалното убийство на бащата

„Това би било легализирано социално убийство на бащата“

Националният съвет казва „да“ на брака за всички, включително даряването на сперма за лесбийски двойки. Джендър революцията обхваща и правото на произход. В дебат, оформен от повторението на ляволиберални фрази, блесна само един депутат от Женева. В крайна сметка правото на лесбийките жени на мъжки сперматозоиди е поставено на залог и е равно и не по-малко от „социално убийство на бащата“ или „дали възрастните имат право да задържат отношенията на детето с бащата, тъй като очевидно не е възможно да се признае дете, което вече има двама родители“. Очаква се Държавният съвет да обсъди внасянето през септември, като се очаква по-строг резултат от гласуването по въпроса за донорството на сперма. Ако вторият съвет гласува и за „брак за всички“, християнската консервативна малка партия EDU, чийто електорат включва предимно свободни църковни християни, ще вземе референдума. Ако успее да събере 50 000 официално заверени подписи в рамките на 100 дни, се провежда референдум. Тогава обаче ще да бъде изключително трудно да се спечели срещу мнението на всички водещи медии. Вероятно е необходимо чудо, за да се предотврати въвеждането на „брак за всички“.

Националния съветник от Женевската SVP Ив Нидегер

18 юни 2020 г., от Доминик Люсер

 Националният съвет казва „да“ на брака за всички, включително даряването на сперма за лесбийски двойки. Джендър революцията обхваща и правото на произход. В дебат, оформен от повторението на ляволиберални фрази, блесна само един депутат от Женева.

Швейцария изглежда узряла за „брак за всички“. Различни проучвания през последните години показват, че мнозинство от тези, които имат право на глас, могат да дадат съгласието си на урната за еднополов „брак“, включително правото на осиновяване и достъп до репродуктивна медицина, за лесбийските двойки. В същото време християнските църкви и партии са сериозно разцепени заради вероятните последни сблъсъци в „човешката екология“. Конференцията на швейцарските епископи (SBK) заяви през юни 2019 г. по искане на правната комисия на Националния съвет (RK-N), че гражданският брак не е част от нейната зона на отговорност. Поради това тя искаше да се въздържи да коментира правния проект „Брак за всички“. Това е показател, че епископите вече не са съгласни дори по основни въпроси на естественото право. Епископът на Базел Феликс Гмур, който е президент на СБК от 2019 г., обяви два месеца по-късно чрез пресцентъра си, че има положително отношение към гражданския „брак за всички“.

 Не е учудващо, че дори християндемократите, близки до църквата, са увлечени от основния поток на обществото. Националният съветник на CVP на Солотурн Стефан Мюлер-Алтермат, член на Комисията за биоетика на СБК, гласува на 11 юни за „брак за всички“, включително правото на осиновяване, както направи и колежата му Приска Уисмер-Фелдер от Люцернската партия, която изпълнява функцията на медиатор в своята енория. И двамата видяха, че червената линия се пресича едва при въпроса за достъпа на лесбийските двойки до сперматозоиди, поради което те се въздържаха при окончателния вот.

 Преди това мнозинството от подготвителните RK-N и Федералният съвет апелираха към съветите да разрешат въпроса за даряването на сперма само в хода на предстоящото преразглеждане на закона за родителите, за да не се застраши от претоварване с противоречиви последващи въпроси успехът на така нареченото основно предложение („брак за всички“, включително осиновяване). От друга страна, националният съветник на Aargau GLP Beat Flach поиска от представител на малцинството в комисията незабавно да се справи с изискването на гражданското законодателство за даряване на сперма. По-голямата част от съветите на левицата (СП, Зелените) и либералите (GLP, FDP) последваха това искане почти единодушно, така че средните партии (CVP, EVP, BDP) и консервативната SVP, от друга страна, биха загубили дори със затворени редици. Резултатът в полза на основния шаблон плюс даряването на сперма беше много по-ясен при общия вот със 132 „за” на 52 гласа „против” и 13 въздържали се, отколкото мнозина очакваха.

Предишният многочасов дебат се характеризираше с повторение на ляволиберални общи места. Привържениците на „Брака за всички“ тъкмо стигнаха до дъното на нещата. Става въпрос за пълно равенство и срещу дискриминация. И накрая, не става въпрос затова дали детето да има баща и майка или двама еднополови „родители“, а по-скоро това, че е обичано. Министърът на правосъдието Карин Келер-Сатър също сподели тази гледна точка и подчерта, че „въпросът за благосъстоянието на детето (…) не може просто да бъде решен схематично“. Сред малкото акценти в дискусията бяха категоричните и разумни гласове на националния съветник от Женевската SVP (Швейцарска народна партия) Ив Нидегер. Адвокатът се противопостави по-специално на промяната в гражданския кодекс, аналогична на презумпцията за бащинство, за признаване на „съпругата“ на майката по закон като втори „родител“.

Въпросът за концепцията на брака служи само като ключ отдясно за меродавност на произхода при определяне на гражданството, Нидегер отрича стратегията на левицата и либералите. Според адвоката това е „ядрото на абсурда“ и „дяволския характер“ на тази процедура, която има за цел „да наложи на детето принципа на женското бащинство. (…) Представете си омъжена жена, която забременява от съпруга си, но която се развежда преди раждането, за да се омъжи за жена. Когато детето се е родило, вторият родител би бил тази жена, с която то няма връзка и в същото време би загубило правото да има връзка с баща си. ”В крайна сметка правото на лесбийките жени на мъжки сперматозоиди е поставено на залог и е равно и не по-малко от „социално убийство на бащата“ или „дали възрастните имат право да задържат отношенията на детето с бащата, тъй като очевидно не е възможно да се признае дете, което вече има двама родители.“

Очаква се Държавният съвет да обсъди внасянето през септември, като се очаква по-строг резултат от гласуването по въпроса за донорството на сперма. Ако вторият съвет гласува и за „брак за всички“, християнската консервативна малка партия EDU, чийто електорат включва предимно свободни църковни християни, ще вземе референдума. Ако успее да събере 50 000 официално заверени подписи в рамките на 100 дни, се провежда референдум. Тогава обаче ще да бъде изключително трудно да се спечели срещу мнението на всички водещи медии. Вероятно е необходимо чудо, за да се предотврати въвеждането на „брак за всички“.

За първи път се появява в ежедневния пост на 19 юни 2020 г.

Източник: https://www.zukunft-ch.ch/das-waere-gesellschaftlicher-vatermord/?fbclid=IwAR2Ra9BGIOsrGsATa8Q-3HIkOGCaF5LJH3Th3lwU8OyufoXoPgBqk1qeR_8

Проект на НАЦИОНАЛНА ГРУПА „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s