Законодателство, Институции, Новини, Положение в другите държави, Статии

Върховният съд постанови, че чуждестранните оператори, поддържани от Сорос, нямат права съгласно конституцията на САЩ

30 юни 2020, Бакстер Дмитри

В понеделник Върховният съд се произнесе срещу „Алианса за отворено общество“ на Джордж Сорос, като заяви, че чуждестранните оператори, поддържани от Сорос, нямат права в съответствие с Първата поправка съгласно Конституцията на САЩ.

Международният Алианс за отворено общество се надяваше да получи федерални средства, предназначени за борбата с ХИВ / СПИН в целия свят. Операторите на Сорос обаче удариха на камък в резултат на приетия от Конгреса закон, който забранява на всяка организация, която подкрепя проституцията, да се възползва от тези средства.

Ляво-ориентираната организация, подкрепяща проституцията, се опита да предяви иск, за да заобиколи този акт на Конгреса, но беше остро разкритикувана от консервативното мнозинство.

Брет Кавано изрази мнението на мнозинството по случая.

„Накратко, чуждестранните филиали на ищците са чуждестранни организации, а чуждестранните организации, опериращи в чужбина, нямат никакви права съгласно Конституцията на САЩ“, пише Кавано.

„Ние разбираме, че ищците биха предпочели да се свържат с чужди организации, които не се противопоставят на проституцията“, продължи Кавано. „Но Конгресът изисква чуждестранните организации да се противопоставят на проституцията в замяна на американското финансиране. Ищците не могат да използват собствените си права според Първата поправка, за да осигурят защита на чуждестранните организации от условията за финансиране на Конгреса.“

„Тези чуждестранни организации са юридически лица, отделни от американските. И тъй като чуждестранните организации, опериращи в чужбина, нямат конституционни права, тези чуждестранни организации нямат правото да се позовават на Първата поправка с цел да заобиколят изискванията“ , продължи той.

В случая Агенцията за международно развитие срещу Международния Алианс за отворено общество, Джъджис Брет Кавано, Кларънс Томас, Нийл Горшуш, Самюел Алито и Джон Робъртс се произнесоха срещу правото на Първата поправка за фронта на Сорос. Съдиите Стивън Брейър, Соня Сотомайор и Рут Бадер Гинсбург се противопоставиха на мнозинството, а Съдия Елена Каган не взе участие в делото.

Съдия Томас изрази съгласие със становището на Кавано в полза на решението. Той отиде дори по-далеч от Кавано в подкрепа на забраната на Конгреса да предоставя средства за борба с ХИВ на организации, които подкрепят проституцията.

„Изискванията не нарушават Първата поправка, независимо от това дали се прилагат спрямо ответниците, юридически обособените чуждестранни филиали на ответниците или друга организация, чуждестранна или местна“, пише Томас.

Мрежата на Сорос излезе с изявление, в което осъжда решението на Върховния съд и факта, че са им отказани федерални средства заради международната им подкрепа за търговията с плът.

„Върховният съд подкрепи стремежа на правителството на САЩ да наложи вредните си идеологически програми на американските организации и да ограничи правото им на свобода на словото“, каза Патрик Гаспард, президент на фондациите на Отвореното общество.

„Изискването, свързано с анти-проституцията, компрометира борбата срещу ХИВ, като възпрепятства и стигматизира усилията за предоставяне на здравни услуги. Осъждането на маргинализирани групи не е стратегия за обществено здраве“, добави Гаспард.

Независимо от недоволството им, решението на Върховния съд е окончателно.

Източник: https://newspunch.com/supreme-court-rules-foreign-soros-backed-operatives-no-rights-us-constitution/?fbclid=IwAR0SKw6Lwd998qLKTojdt3bfROB0rUCm_P_6YuBFDtw5_z5MtSvnRGcU7QQ

Проект на НАЦИОНАЛНА ГРУПА „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s