Статии

Тони Блеър сред лицата в „малката черна книга“ на американския педофил Джефри Епстейн

Номерът на Тони Блеър е бил в списъка с контакти на Джефри Епстейн


Тони Блеър е бил записан в „малката черна книжка с контакти“ на Джефри Епстейн заедно с редица от наи-богатите и властимащи британци, това бе обявено днес.
Бившият министър-председател е бил от онези 301 британски имена и влиятелни фигури, сред които са и сър Ричард Брансън, сър Мик Джагър, принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън.

Епстейн беше открит мъртъв в своята килия в затвора в Манхатън, където беше задържан, след като му беше отказано пускане под гаранция, в очакване на съдебно дело по обвинения в блудство с десетки малолетни момичета, най-младите от които са били 14 годишни, в Ню Йорк и Флорида.


Сутринта на един съботен ден, в 6.30 ч., 66-годишният Епстейн, който отхвърли обвиненията, беше открит обесен в своята килия, по информация на Министерство на правосъдието.


Очакваше го присъда от 45 години зад решетките по обвинения за организиране на трафик на малолетни с цел сексуална експлоатация.


Епстейн е бил създал удивително голям списък с над 1000 телефонни номера и имейл адреси на стотици известни имена от двете страни на Атлантика.

Засега не се предполага, че хората, чиито имена са изброени в „малката черна книга“ – намираща се в ръцете на ФБР – са участвали в някакви неправомерни действия или дори, че са познавали Епстейн.

Джефри Епстейн беше открит мъртъв в килията си.


В списъка с контакти присъстват известни личности като Саймън Льо Бон, покойният сър Дейвид Фрост, супермоделът Наоми Кембъл, социалистката Тамара Бекуит, Джонатан Димбълби, Лойд Гросман и много други известни лордове и лейди. Тони Блеър е отбелязан само веднъж в „книжката“, докато бившият министър Питър Манделсън е отбелязан 10 пъти, включително с телефон за „директна линия“, един за „дома“ и друг за „дом в провинцията“.


В списъка има 16 телефонни номера на принц Андрю, включително мобилен номер, един с надпис „Дворец – бивш управител“, един за Балморал, шотландската резиденция на Кралицата, където принцът е поканил Епстейн, и един с надпис „Санд“ за Сандрингам.

Принц Андрю е бил приятел на Джефри Епстейн.

Епстейн е записал и 18 номера на бившата съпруга на принц Андрю, Сара Фъргюсън, която е приела 15 000 британски лири от педофила като помощ да покрие дълговете си.


Твърди се, че книжката съдържа и контакти на бившата приятелка на Епстейн, Гислайн Максуел, дъщерята на Робърт Максуел, както и на близкият им семеен кръг, приятели и близки познати.


Прокурорите твърдят, че Епстейн е организирал мрежа от ученици, придружавани от млади жени, които са били принуждавани да задоволяват желанията на милиардера.


Снощи в частното му Карибско убежище, известно като „Педофилския остров“, са нахлули агенти на ФБР.

Агенти на ФБР и полицаи провеждат разследване на частния Карибски остров на Епстейн


Американският генерален прокурор Уилям Бар се зарече, че справедливостта ще възтържествува, въпреки смъртта на Епстейн. Той каза: „Бях ужасен, както и целият отдел. Бях откровено ядосан, когато научих за неуспеха на MCC да осигури адекватно защитата на този затворник.Сега разбираме за сериозните нередности, които тази институция има, те са дълбоко обезпокоителни и изискват задълбочено разследване. ФБР и кабинетът на генералния инспектор правят точно това в момента.Ще стигнем до същината, на това което се е случило и ще има подведени под отговорност.“


Епстейн е бил поставен под наблюдение за предотвратяване на самоубийство, тъй като преди малко повече от две седмици са били забелязани синини по врата му, според вътрешни лица от затвора. Наблюдението обаче било свалено в края на юли и следователно той не е бил под наблюдение към момента на смъртта си.


Предполага се, че той е бил проверяван от пазач на всеки 30 минути, но следователите са открили, че проверки не са били извършвани в продължение на няколко часа, точно преди Епстейн да бъде открит мъртъв.


Арестът на Епстейн, който се случи на 6 юли 2019г, привлече вниманието на цялата общественост, а фокусът беше насочен върху споразумение от 2008 г, което му позволило да се признае за виновен по обвинения за склоняване към проституция на непълнолетни лица във Флорида и така да избегне по-сериозни федерални обвинения.

Адвокатите му твърдят, че новите обвинения в Ню Йорк се покриват от споразумението от 2008 г. и че Епстейн не е имал никакви незаконни контакти с малолетни момичета, откакто е излежал 13-месечната си присъда във Флорида.

Американският прокурор по делото Джефри Берман заяви, че федералното разследване по обвиненията продължава. Той отбеляза, че в обвинителния акт на Епстейн има и обвинение в заговор, което означава, че и други лица могат да бъдат привлечени като обвиняеми.

14 август, 2019

Източник:

https://www.express.co.uk/news/world/1165636/jeffrey-epstein-conspiracy-us-paedophile-tony-blair-prince-andrew-fbi-investigation?fbclid=IwAR0T_qaM9mqxZOHxChmp1aSzUx7pkF5nAUHDTMjeuvrsmnLgzOOoocOJBRk

Превод за Национална група „Децата на България“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s