Отнемане на деца

Полицията отнема австралийска тийнейджърка от родителите ѝ, заради техния „оскърбителен“ отказ да ѝ позволят да направи „преход“ към момче

Родителите възразиха срещу това, което те определиха като тормоз от властите и са в процес на обжалване на решението

1 декември 2020 г. (LifeSiteNews) – Австралийски магистрат разпореди несигурна в пола си тийнейджърка да бъде изведена от дома си, след като магистратът окачестви отказа на родителите ѝ да я „превърнат“ в момче като „злоупотреба“.

Полицията отведе 15-годишното момиче от дома му, след като щатският съд за малолетни посочи в заповед за защита от октомври риска от самонараняване на момичето. Детето, чието име не може да бъде назовано по юридически причини, обсъждало самоубийство в онлайн чатове.

Родителите, чиито имена също не могат да бъдат посочени, са възразили срещу това, което наричат „тормоз“ от страна на властите. Те са в процес на обжалване на решението на съда и отричат каквото и да било насилие над дъщеря им.

„Властите твърдят, че ние няма да ѝ позволим да смени пола си и заради това е опасно за нея да се върне в дома ни, защото ще я малтретираме психически – те искат да дадем съгласието си за третиране с тестостерон“, каза бащата пред The Australian в репортаж от 28 ноември.

Родителите изразиха своята мъка от загубата на дъщеря си, според The Australian, а майката каза, че семейство и приятели са шокирани от заповедта на магистрата.

„Особено австралийците, те просто не могат да повярват, че това се случва в Австралия“, заявява майката.

Родителите са поискали и второ мнение, преди лекарите да инжектират дъщеря им с мъжки хормони и да се пристъпи към евентуална операция, за да може тя да изглежда повече като мъж.

Адвокатите, представляващи тийнейджърката, вече са задвижили съдебни искове на 7 ноември, които да позволят на лекарите, да започнат „превръщането“ на момичето, в мъж. Съобщава се обаче, че органите за закрила на детето в страната все пак са се съгласили с искането на родителите за второ мнение, съобщава The Australian.

„Съществува противоречие, защото различните лекари могат да стигнат до различни диагнози, както и различни лечения, но желанието на родителите да потърсят второ мнение, преди да дадат съгласие и да продължат с необратимото лечение, е напълно уместно“, казва адвокатът, който също не може да бъде посочен.

Бившият политически кандидат Вики Янсън, защитник на културното наследство и автор от Мелбърн, определи решението на съда да тласка момичето към взимане на мъжки хормони, за да изглежда като мъж, „просто безразсъдно“.

„Дори адвокатът, представляващ родителите, не може да бъде посочен (тъй като има нужда от защита?), когато представлява родители, които търсят „независим психолог, който да разгледа всички възможни съществуващи причини“…бързането с увреждащо и необратимо третиране е просто безразсъдно“, коментира тя в социалната мрежа Facebook в публикация от 28 ноември .

Превод за НАЦИОНАЛНА ГРУПА „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Източник: https://www.lifesitenews.com/news/police-remove-teen-girl-from-australian-parents-over-their-abusive-refusal-to-let-her-transition-to-boy

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s