Uncategorized

За добрата кауза и грозната истина (Пътят към ада)

   Уважаеми родители, 

   скъпи съмишленици, 

    Родителското движение стана на две години, но независимо от крехката му възраст, чрез него в България най-сетне стартираха наченките на истинско гражданско общество, не квазигражданско, на каквото са символ грантовите НПО-та, представящи се за говорители на нацията. Общество, което изгражда отговорност към децата си, което се интересува от политиките на държавата за тях, от това до какво ще доведат тези политики в дългосрочен план, от това как да защити интересите на децата си по най-ефективния начин, когато те са застрашени от същата тази държава. В този смисъл ние като граждани можем само да се гордеем с позитивното развитие на нацията в тази посока. 

   Сега обаче сме изправени пред изключително важен момент от историята ни. Благодарение на пробуждането на родителските маси в цялата страна, за тези две години нацията ни осъзна колко целенасочено опасна политика се води от страна на държавата срещу децата на България. Тази политика води началото си от падането на режима през 1989г. с масираната инвазия и безпрепятственото инфилтриране у нас на чуждестранни НПО-та с опасни идеологии и цели, диктувани от чужди правителства с цел вмешателство в политиките на страната; преработката на учебниците с цел умишленото заличаване от тях на всичко, което учи и оформя националното ни самосъзнание, за да нямат децата ни такова; приемането на закони, които са чужди на културните ни традиции и особености (ЗСУ) с цел промяна на социо-културния облик на нацията ни и превръщането ѝ в хомогенна аморфна маса от безродни индивиди; с опита за прокарването на Истанбулската конвенция; сега и с предстоящия проект за Социален кодекс, който ще кодифицира цялото зловредно законодателство, прието дотук, и т.н. и т.н. Правителството на ГЕРБ и неговите коалиционни партньори управлява държавата повече от десетилетие. Една от партиите, които дейно участват в управлението е ВМРО-БНД. От изключително огромно значение е българският родител да проследи много внимателно и хронологично действията на тази парламентарно представена политическа организация, за да види кристално ясно какво по същество представлява тя в действителност. „По плодовете им ще ги познаете“, пише в Библията. Да направим заедно ретроспекция на действията на ВМРО-БНД по отношение на антисемейния ЗСУ:

 1. ВМРО-БНД излъчи лидера си Красимир Каракачанов за вицепремиер през 2017г. в третото правителство на Бойко Борисов. Същият е с „професията“ депутат в 38-то, 40-то, 43-то и 44-то Народно събрание. Дълга политическа кариера за благото на нацията.
 2. Друг „ценен“ ръководен кадър от ВМРО-БНД е заместник-министър на труда и социалната политика Султанка Петрова, която е негов член от далечната 2002г. Дългата ѝ политическа кариера я катапултира в 43-то Народно събрание през 2014г. 
 3. В пленарна зала на черната дата 07.03.2019г. е гласуван скандалният антисемеен Закон за социалните услуги. Припомняме, че при второто гласуване нито един депутат от парламентарно представените партии не е гласувал „Против“ ЗСУ или „Въздържал се“. Народните представители от ВМРО-БНД не са присъствали на второ четене в залата, за да гласуват, с изключение на Калин Поповски.

   Това говори много красноречиво за политическата им заинтересованост по отношение на  социалните политики, предвид представянето на ВМРО-БНД в публичното пространство като партия-защитничка на просемейните политики.

 • На 06.11.2019г. след девет месеца протести, петиции, становища и писма от страна на родителската общност срещу този антисемеен закон, ПП „Атака“ внася законопроект за пълна отмяна на ЗСУ със сигнатура 954-01-76.

https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/157205

 • На 21.11.2019г. независимият депутат Ангел Исаев внася законопроект за изменение и допълнение на ЗСУ.
 • На 04.12.2019г.  коалицията „Обединени патриоти“  (в действителност по инициатива изцяло на ВМРО-БНД) внася законопроект за отлагане на влизането в сила на ЗСУ с 6 месеца.
 • На 13.12.2019г. ПП „ВОЛЯ“ внася свой законопроект за отлагане на влизането в сила на Закона за социалните услуги до 31 декември 2020 г. с цели 12 месеца.
 • На 18.12.2019г. се провежда заседание на Комисията по труда, социалната и демографска политика, където се разглеждат гореизброените законопроекти. Ето стенограмата от същото: 

https://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2585/steno/ID/5815

От нея става ясно, че за Законопроекта за отмяна на ЗСУ са гласували както следва:

За – 1, против – 16, въздържал се – 2.

Забележете какво възклика Павел Шопов по време на дискусията:  „Аз не мога да разбера как може националисти, патриоти да се съгласят с един типичен по философия, по същност, неолиберален закон. Това за мен е непонятно! Ще бъде лакмус това гласуване за това кой кой е и кой за какво се бори.“

И така, Законопроектът за отмяна на ЗСУ не се приема.

 • На 18.12.2019 се провежда и заседание на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта с председател Славчо Атанасов (ВМРО-БНД), на което се обсъждат двата законопроекта на ПП „Атака“ и на независимия народен представител Ангел Исаев. На финала на заседанието обаче става нещо прелюбопитно.  Председателят на комисията заявява: „….аз ще си направя предложението, когато се отложи Закона.“ Репликата е отправена по повод телефона 116 111, стопанисван по това време от спорната организация „Анимус“ и намерението на същия да направи предложение за отнемането му от ръцете на въпросната. Как обаче г-н Славчо Атанасов е знаел, ПРЕДВАРИТЕЛНО, че няколко дни по-късно Народното събрание ще отложи влизането в сила на ЗСУ с шест месеца??? Не се ли предполага, че това ще се реши  в пленарната зала?

https://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2587/steno/ID/5937

 1. На 20.12.2019 г. се провежда гласуване в пленарна зала. Законопроектът на ПП „Атака“, (които на 04.09.2019г. напускат коалицията на „патриотите“) е отхвърлен още на първо гласуване, като „Обединени патриоти“ дават за това своя дан с 10 души ПРОТИВ законопроекта за ОТМЯНА НА ЗСУ и 9 ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ.  От тях като депутати на ВМРО-БНД са гласували както следва:
 2. Александър Сиди – въздържал се
 3. Александър Сабанов – против
 4. Борис Борисов – против
 5. Искрен Веселинов –въздържал се
 6. Калин Поповски –против
 7. Красимир Богданов –против
 8. Мария Цветкова –против
 9. Милен Михов –против
 10. Славчо Атанасов –въздържал се
 11. Юлиян Ангелов – против

Гласуване в пленарна зала: https://parliament.bg/bg/plenaryst/ns/51/ID/9595

На 20.12.2019 г. законопроектът за отмяна на ЗСУ е отхвърлен на първо четене.

Поименно гласуване на законопроекта за отмяна на ЗСУ, отбелязан с жълто (под номер 7). Извадка за ОП (Обединени Патриоти).

Легенда:

0 отсъствал;

+ гласувал ЗА;

– гласувал ПРОТИВ;

= гласувал ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ

   *Любопитен детайл е изказването на Павел Шопов (ПП „Атака“) от трибуната на Народното събрание преди гласуването на законопроекта: „От вчера, уважаеми госпожи и господа народни представители, аз не съм член на тази комисия (има се предвид Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта). В тази връзка управляващите от ГЕРБ няма да имат възможност за ранно предупреждение за онова, което става в Комисията, защото няма кой друг да бие камбаната и тревога за онова, което е ставало там.(!!!)“

   Александър Сиди от ВМРО-БНД също се изказва, но в подкрепа естествено на техния законопроект за отлагането на влизането в сила на ЗСУ: „…..призовавам да подкрепите това предложение – да отложим влизането в сила на този закон, да направим един смислен дебат,…… Шест месеца според нас е достатъчният срок да направим този дебат, да прецизираме текстовете и Законът да влезе в сила след шест месеца…..(!!!)“ Тоест, подкрепя отлагането, не отмяната.

   „Тези протести, които бяха и са в цялата страна… Виждали ли сте такива протести? В големите градове стотици хора излизат. В София имаше хилядни шествия. (Реплики от ОП.) Хилядни шествия! Подигравайте се от ВМРО и НФСБ колкото си искате на тези хилядни шествия. Подигравайте се – това е Ваше право!“ – изказване на депутата Десислав Чуколов от ПП „Атака“, което идва да ни припомни как са реагирали към онзи момент в пленарна зала народните избраници от цитираните парламентарни групи на проекта за отмяна на ЗСУ в това число и тези от ВМРО-БНД. Много показателно, бихме казали… 

   Всичко това са цитати от стенограмата от проведеното гласуване във въпросния ден в Парламента. Когато стенограмите говорят, и боговете мълчат!

https://www.parliament.bg/bg/plenaryst/ns/51/ID/9595

 1. На 14.04.2020 г. Елена Пешева и Боряна Георгиева внасят Законопроект за изменение на Закона за социалните услуги под № 054-01-29 с предложение отлагане влизането в сила на ЗСУ до 31.12.2020г.
 2. На 10.06.2020 г. отново се поставя на дневен ред злополучния грантаджийски  Закон за социалните услуги и се внася за втори път Законопроект за неговата отмяна от Десислав Чуколов под номер № 054-01-53 в Комисията по труда, социалната и демографската политика. 

https://parliament.bg/bg/bills/ID/157471/

   На редовното заседание, проведено на 17 юни 2020 г., се изказват депутатите, членове на комисията както следва: Румен Генов – ГЕРБ, Георги Гьоков – БСП, Светлана Ангелова – ГЕБР, Хасан Адемов – ДПС, Александър Сиди – ВМРО-БНД, Милко Недялков – БСП, Надя Клисурска – БСП и Виолета Желева – БСП. Любопитен акцент е, че тази комисия се съставлява от общо 20 души, но на проведеното заседание присъстват 19, един отсъства. Сред членовете на комисията е и още един депутат от квотата на ВМРО-БНД – Калин Поповски, който обаче не фигурира сред изказалите се. Или може би е липсващият член на комисията на това заседание? Така или иначе, поведението на двамата представители на ВМРО-БНД на това значимо за родителската общност заседание предвид разглеждания законопроект  е силно озадачаващо. ВМРО-БНД, прокламираща сама себе си в публичното пространство като „прородителска“ и „просемейна“ партия, не подкрепя законопроекта. (!!!) Цитат от протокола от проведеното заседание: „След приключване на обсъждането и проведеното гласуване с резултати: 0 гласове „за“, 16 гласа „против“ и 3 гласа „въздържал се“. В протокола от проведеното заседание не се описва поименно кой как е гласувал, но това няма особено значение на фона на ЛИПСАТА НА ДОРИ И ЕДИН ГЛАС В ПОДКРЕПА НА ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА ОТМЯНАТА НА ЗСУ! В ТОВА ЧИСЛО ВЛИЗА И УЧАСТВАЛИЯТ В ГЛАСУВАНЕТО ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ВМРО-БНД Александър Сиди, което никак не кореспондира с обявената шумно преди броени дни предизборна програма на неговата собствена партия, в която като точка е вмъкната, забележете, ОТМЯНА НА ЗАКОНА ЗА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ(!!!). Да, правилно четете, и не, не страдате от шизофрения. 

   Че всичко е било предрешено става видно от изказването на Павел Шопов по време на дебата пред комисията: „Аз считам, че допреди десетина дни те (ВМРО-БНД) се бяха осъзнали и говориха за отмяна на сега приетия закон (ЗСУ). Реших, че са послушали Атака, но явно е било това, което много пъти са правили: пет – шест души от ВМРО да се появят пет – шест дни в по пет – шест телевизии и да раздухат темата. Явно, напипали необикновеното неодобрение в обществото и против Закона, те си направиха своя пиар. Къде изчезна тяхното намерение? Защо няма да подкрепят нашия законопроект – на Атака, който беше идентичен с онова, което те обещаваха, говореха щедро и обилно пред телевизионните екрани?“ Добър въпрос. И ние, родителите, се присъединяваме към него. 

   Факт е, че по същото време по телевизиите ВМРО наистина се развяваха на крилата на родителското движение, представяйки се за активни борци против ЗСУ, после обаче в комисията са пели друга песен… видно от всичко изложено дотук, това явно е тяхна запазена марка.

   Апропо, законопроектът на Елена Пешева от ПП „Воля“ имаше същата злощастна участ в този съдбоносен за родителското движение ден…

   Когато протоколите говорят, и боговете мълчат!

https://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2585/steno/ID/5987

 1. На 23.06.2020 г. Искрен Веселинов, Александър Сиди и други от ВМРО внасят законопроект за изменение и допълнение на ЗСУ под номер 054-01-55 ОТНОВО ЗА ПРОМЕНИ В ЗСУ, не и ОТМЯНА! 

   Законопроектът получава подкрепата на Комисията по труда, социалната и демографска политика. Извадка от доклада: https://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2585/reports/ID/11577

  „След приключване на обсъждането и проведеното гласуване с резултати: 11 гласа „за“, 1 глас „против“ и 7 гласа „въздържал се“,   Комисията по труда, социалната и демографската политика приема следното становище:

   „Предлага на Народното събрание да подкрепи на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за социалните услуги, № 054-01-55, внесен от Искрен Василев Веселинов и група народни представители на 23.06.2020 г.“

   Законопроектът е гласуван в пленарна зала на 17.07.2020 г., но остава САМО на първо гласуване.

   След влизането в сила на Закона за социалните услуги, в парламентарните комисии са внесени още три законопроекта в рамките на един календарен месец, но нито един не е за отмяна на ЗСУ

На 14.07.2020г. със сигнатура 054-01-71         https://parliament.bg/bg/bills/ID/157518/

На 17.07.2020г. със сигнатура 053-08-23         https://parliament.bg/bg/bills/ID/157528/

На 21.07.2020 със сигнатура   054-01-75          https://parliament.bg/bg/bills/ID/163270/

    Така безславно завършва сагата с отмяната на Закона за социалните услуги от този Парламент, обект на финансови интереси на грантови НПО-та, политически партии, общини и кметове, част от партийната върхушка. Обект на интереси на всички изброени, само не и на обикновените родители.

    След като родителското движение не успя да защити интересите си заради интересите на изброените по-горе, НАЦИОНАЛНА ГРУПА „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“ реши да намери нов инструмент за преодоляване на ЗСУ чрез чисто нов, неучаствал в тези политически машинации субект, и го откри в лицето на ПП Възраждане, която подкрепяше активно протестите на родителите и беше една от първите алармирали обществото ни относно Стратегията за детето чрез нарочна пресконференция още на 14.02.2019г.

    На 14.07.2020г. Конституционният съд се произнесе по дело №3/2020г. във връзка с проверка за противоконституционност на ЗСУ, като бетонира окончателно този зловреден закон в правната уредба на страната ни. В същия ден председателят на ПП Възраждане положи подписа си под 16-теавтентични национални родителски искания, приети на 24.05.2019г. от родителите, част от движението, от над 30 града на България, станали изразител на волята на родителската общност. Националните искания никога не са били променяни, видоизменяни и бяха приети от ПП Възраждане в автентичния им вид абсолютно безусловно. 

   Това е фактологията, която обаче ясно демонстрира, какъв РЕАЛНО е коалиционният партньор на ГЕРБ. Излишно е да подчертаваме очевидното, а именно, че ако ВМРО-БНД беше истински загрижена за интересите на българските граждани и в частност тези на децата, можеше да стопира още в зародиш проекта за ЗСУ през 2019г. чрез властовите възможности с които разполага в настоящото правителство (виж  т.1 и т.2). Естествено, това не се е случило по една много проста причина – липса на интерес. Можеше също така да гласува активно за отмяната на ЗСУ, подкрепяйки законопроекта на Атака през декември 2019г. както в комисиите, така и в пленарна зала. Отново нищо подобно. Имаше възможност да се яви и на „поправителен“ през юни 2020г., ала за жалост и там се провали; можеше да не подкрепя като типичната патерица идеята за кодификация на социалното законодателство, предвид скандалния ЗСУ, който ще се имплантира с целия си зловещ блясък в бъдещия Социален кодекс. Няма да бъдем изненадани, ако той вече е готов и чака новия парламент, за да се официализира като същински Франкенщайн. Всичко това доказва абсолютно безапелационно, че ВМРО-БНД е изключително нечистоплътна и користна политическа организация, която демонстрира фалшива близост с родителското движение и по нищо не се различава от големите играчи на политическата сцена. Типичен български парламентарен екземпляр. 

    На този фон –  у нас, хората, които стартираха създаването на националното родителско движение през 2019г., предизвиква огромен шок и разочарование новината от последните дни, широко тиражирана в медиите, свързана с подписването на споразумение между родителската организация „РОД Интернешънъл“, в която по същество участват хора, излезли от нашите редици, с които работехме заедно и влагахме общи усилия за развитието на организацията „Родители обединени за децата – РОД“, предшественичка на настоящата, и тази злополучна партия –  ВМРО-БНД.

   Следва да отбележим, че организацията придоби своя облик и популярност основно благодарение на общите усилия на всички заинтересовани сред нас родители, чрез платформата на НАЦИОНАЛНА ГРУПА „РОДИТЕЛИ, ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА“ и като следствие получи възможност за преговори с парламентарно представените партии. Доверието, което гласувахме на ръководителите й, беше безгранично. Причината да подкрепяме и издигнем тази организация като наш изразител бе постигането на първостепенната ни цел  – реализиране на Националните родителски искания във вида, в който бяха приети през 2019г. Ето защо, същите бяха вписани и в Устава на „Родители обединени за децата – РОД“ още при учредяването на сдружението.  

    За жалост, организацията, в чието създаване участвахме заедно с всички останали заинтересовани родители, активни граждани от редиците на родителското движение, не съумя да оправдае очакванията ни поради финансови проблеми и междуличностни конфликти, довели до съдебни спорове. Всичко това доведе до неминуем крах и организацията „Родители обединени за децата – РОД“, създадена с огромен устрем и ентусиазъм, на практика се разпадна. 

    Родителите, които останаха в нея, се обединиха в ново сдружение – „РОД Интернешънъл“, чиято прилика със старото може да бъде открита само в името. Показателно за това е простичкият факт, че Националните родителски искания от 24.05.2019г. не бяха вписани в Устава на новата организация. Причините за нас са непонятни, но този факт буди меко казано недоумение за целите на въпросното сдружение, най-вече поради факта, че осъществяването на исканията ни беше основният мотив изобщо за създаване и респективно популяризиране в публичното пространство на организация. Дълбоко озадачаващо е и защо цитираното сдружение, въпреки че не е вписало официално в Устава си родителските искания от 24.05.2019г., не предприе конкретни стъпки по отношение на самите тях, като ги предостави на политическите партии, с които е била в процес на предизборни преговори, в това число и на ВМРО-БНД, най-вече поради това, че РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ се представя в публичното пространство като правоприемник на сдружението  „Родители обединени за децата – РОД“? Не са ли именно исканията основната цел, имайки предвид обстоятелството, че са в основата на родителската борба? Непонятно е и защо едно представящо себе си като класическо просемейно родителско сдружение, създадено с идеална цел, сключва политическо споразумение с противоречива, да не кажем дълбоко дискредитирана партия като ВМРО-БНД, при това партия –  част от управляващата коалиция, срещу която добре знаем, се надигна огромно обществено недоволство през изминалата година и която активно, както се вижда от ретроспекцията на фактите по-горе, е изключително подмолна и зловредна. Питаме се дали по тази причина „РОД Интернешънъл“ подкрепи законопроекта за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, внесен от ВМРО-БНД, с който се определя особен представител за всяко дете от раждането му (!!!). 

   Със сигурност смеем да твърдим, че идеята и смисълът на създаването на родителска организация не беше ПП ВМРО-БНД „да включи в своята депутатска листа в РИК 25, 3 позиция в Софийски избирателен район представителя на РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ Давид Александров.“ И не за друго, а защото именно законодателството на управляващите беше и си остава онова, което ни събра в една кауза, а  ВМРО-БНД е част от това управленско статукво, което ни репресира като родители, ограничавайки правата ни и тези на децата ни. Как се съчетава поведението на нечистоплътния партньор на РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ с „принципите на християнското семейство и семейните ценности“, предстои да видим. 

   Неумелият опит на председателя на РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ Давид Александров да оправдае политическите договорки на сдружението с ВМРО-БНД с това, че от въпросната партия „поемат официален, сериозен ангажимент към родителското движение“, освен всичко останало е и внушение, че въпросното родителско движение се представлява от неправителствената организация в негово лице, което не отговаря на истината, тъй като родителското движение е неформално и няма представители. В този смисъл РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ представлява само и единствено своите членове, които въпреки внушенията, които се правят в изявлението на Давид Александров, не са „родителското движение“, тъй като към ноември 2020г. наброяват 56-ма души, видно от Търговския регистър.

    Ето защо, по същество е неистина бомбастичното изявление и на самата партия ВМРО-БНД, в което сдружението се описва като  „най-голямата и национално представителна организация на родителите“. Повече от очевидно е защо ВМРО-БНД се изказва така, сякаш е „факлоносец“ на родителските искания и като такъв поема ролята на легитимен техен „стожер“. Предизборната битка никак няма да е лесна за тях, защото както всички знаем добре, единственият шанс ВМРО-БНД да дефилира отново в българския парламент за още четири безславни години е изборите да бъдат опорочени – нещо, което е отколешна българска традиция. Внушения са и тиражираните в изявлението на въпросната партия твърдения, че „РОД нееднократно са заставали в подкрепа на позициите на ВМРО срещу предизвикалите обществено недоволство Стратегия за детето, Закона за социалните услуги….“, тъй като, както е видно от гореизложените факти, ВМРО-БНД категорично не са демонстрирали чрез политическите си действия в пленарната зала и комисиите на Народното събрание, че са НАИСТИНА партия с ТВЪРДА и ПОСЛЕДОВАТЕЛНА позиция по въпроса със Закона за социалните услуги и неговата ОТМЯНА.

    Изказването на председателя на РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ Давид Александров под формата на коментар във Фейсбук хвърля повече светлина по отношение на истинските цели на ВМРО-БНД: [ВМРО-БНДoсъзнават, че губят родителското движение, разбира се, че това са гласоподаватели, направили са си равносметката, че трябва по-сериозно да се обърнат към нас.“(!!!) Това изказване разкрива истинските мотиви на въпросната партия за споразумението, сключено между нея и РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ и обяснява причините, поради които ВМРО-БНД са направили предложение на родителската организация, а именно –  с цел предизборен пиар. За това може да съдим и по мястото, предложено на председателя на РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ, което чисто и просто е неизбираемо предвид ниския политически рейтинг на ВМРО-БНД.

    Хитрият опит на въпросната партия да привлече потенциални гласове на недоволната родителска маса е прозрачен и ще завърши с провал, защото същата тази родителска общност не е нито късогледа, нито късопаметна и е много по-вероятно да подкрепи Възраждане в лицето на Костадин Костадинов, Николай Дренчев (един от първите активни граждани в борбата с антидетския Закон за закрила на детето през 2012г.), Пламен Пасков, Елена Гунчева, като нова алтернатива на досегашния 30-годишен управленски модел, давайки си сметка, че за да има РЕАЛНИ промени не само в социалното законодателство, следва да се избере нов път на политическо развитие за България –  път, който не включва политическата отломка ВМРО-БНД.

   Силно смущаваща е новината в изявлението на ВМРО-БНД по повод сключеното споразумение с РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ за създаването на Социален кодекс, в който ще се прелее неминуемо и зловещият Закон за социалните услуги. РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ официално се противопоставя на този закон, но как тази позиция на сдружението кореспондира с намеренията на партньора им ВМРО-БНД, и не е ли смущаващ факт, че прородителска организация, титулуваща себе си като противник на този вид законодателство, сключва политически споразумения с партия защитник на кодификацията?

    Крайно необходимо е партийните организации с амбиция за перспективно бъдеще да вникнат във философията на родителското движение, което всъщност постави началото на РЕАЛНОТО активно гражданско общество, борещо се за собствените си права и свободи. Националните родителски искания, приети на 24.05.2019г. и прокламирани на IV Национален протест април същата година, са генезисът на родителското движение и в този контекст те определят и неговата идеология поради начина, по който бяха създадени,  а именно – чрез свободната гражданска инициатива на родители с различни политически и религиозни възгледи, социални и етнически различия от над 30 града на България, излъчени от собствените си регионални общности, без участието на политически или неправителствени организации. В този смисъл Исканията отговарят изцяло на потребността от максимална национална представителност и прокламират безусловно волята на суверена. Воля, която не може да бъде пренебрегвана, зачеркната или ПОДМЕНЯНА удобно в името на каквито и да е било политически амбиции или интереси от друг вид.

     А що се отнася до постигането на Исканията, изтъкнат юрист, който бе част от родителската кауза преди много време, на въпроса как ще се постигнат Националните искания, отговори така: „Вашите искания са политически и могат да бъдат постигнати само от политическа партия.“ Февруари 2020г. 

      Кодифицирането на законодателството в дадена сфера означава пакет от закони да се трансформират в кодекс, който по своя вид е по-висш нормативен акт от закон. Чрез приемането на Социален кодекс, за какъвто лобира ВМРО-БНД, ще се бетонира ЗСУ!!!   

   Родители, не кодифицирайте Закона за социалните услуги чрез гласа си!

 „Идват в политиката с блестящо бъдеще, а си отиват с ужасно минало.“ 

                       от Л. Л. Левинсон        

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s