Институции, Отнемане на деца, Педофилия, Реални истории, Трафик на деца, Uncategorized

„Професионални похитители“ в Агенцията за закрила на детето в Аризона уволнени заради тениски, казващи истината!

Майкъл Тенант, 19 август 2020 г.


Осем служители от Агенцията за закрила на детето (Department of Child Safety) в щата Аризона бяха уволнени наскоро заради извършване на най-тежкия грях, който държавен служител може да извърши, а именно – казване на истината за това, което всъщност се извършва в агенцията за която работи.


Бившите служители на Агенцията в Прескот са били заснети с тениски, на които са изписани две много шокиращи, но искрени съобщения. На предната част на тениксите им пишело: „Професионален похитител на деца“. На гърба им те задават въпроса : „Знаете ли къде са децата ви?“


Един от бившите служители каза пред AZ Central, че „тениските са вътрешна шега и начин за облекчаване на стреса от работата“.


Вероятно така се е гледало на тях сред служителите на Агенцията за закрила на детето, както и сред други социални работници, които са споделили снимката по електронен път, но щом снимката станала обществено достояние, реакцията на мнозина е била съвсем различна.


„Жена, чието дете е било отнето от един от уволнените служители, каза, че снимката я е разярила“, пише AZ Central. „Тя отказа да даде името си, опасявайки се, че това би застрашило текущото ѝ дело в съда за непълнолетни.“


„Това наистина разкрива, че хората в системата имат предразсъдъци срещу на родителите“, каза Клер Лоудж, изпълнителен директор на базираната в Прескот „Организация за предотвратяване на насилието над деца – Аризона“. Организацията на Лоудж вярва – както и Агенцията за закрила на детето също твърди, че вярва – „че децата са по-добре защитени при родителите си, стига проблемните семейства да могат да получат подкрепа“, отбелязва AZ Central.


Както обаче The New American съобщи по-рано, „Целта (на бюрократите от службите за закрила на децата) не е да защитава децата, а да се намесва в семейните работи толкова много и толкова често, колкото прецени, че е нужно, без оглед на естествените права на родителите да отглеждат и обучават децата си според собствените си възможности и религиозни вярвания.“


Децата са били отнемани от родителите си, защото са получавали домашно образование, родителите им са се противопоставили на ваксинирането им или са потърсили медицински услуги, които болниците са сметнали за ненужни, или пък са били отнети от про-гей социални работници, понеже децата са отглеждани в християнско семейство. Жените, чиито деца са били отнети от Агенциите за закрила на детето, дори са били принуждавани да правят аборти, за да си върнат децата.


Ашли Томпсън, възстановяваща се наркоманка, чиито деца са били отнети от Агенцията за закрила на детето в Прескот била особено разгневена от скандалната снимка на тениската. „Беше напълно обезсърчително да знам, че това са хората, които в момента контролират нуждите и благосъстоянието на децата ми“, каза тя пред PJmedia.


Томпсън разказва, че първоначалната жалба до Агенцията за закрила на детето е била срещу бащата на децата, който сега е в затвора и няма контакт с тях, и тя е направила всичко необходимо, за да си върне децата си, но Агенцията е непреклонна. „Завърших лечението си, всички социални услуги, подлагам се на тестове, но си върнах най-малкия син“, казва тя. Останалите четири деца обаче остават в приемни семейства, които често са свързани със секс-трафик на деца.


„Вместо да положат всички възможни усилия да запазят семейството ни непокътнато … те направиха всичко възможно да ни разделят“, пише Томпсън в писмо до съда, когато Агенцията взима децата ѝ.

След уволненията в Агенцията за закрила на детето на 19 юни, в службата остана само един социален работник; но като се имат предвид занижените критерии при наемане, службата не би трябвало да има големи трудности при попълването на освободените работни места. Една от уволнените служителки, Карън Уайт, през 2009 г. е била освободена от щатския Отдел по икономическа сигурност, където тя е работела за налагане на плащанията по детски издръжки, заради „споделяне на информация по случаи на издръжка на деца, включващи нейната сестра, както и един от приятелите на Карън Уайт, в нарушение на стандартите за поварителност и предотвратяване на конфликт на интереси на Отдела“, съобщава AZ Central. Пет години по-късно Агенцията я наема като сътрудник, а по-късно дори я повишава в социален работник-следовател. Скоро след това, когато е хваната в нарушение на политиките на Агенцията за закрила на детето, тя е спряна от работа за една седмица и след това наказана с порицание.


„Те се мислят за толкова недосегаеми, че дори не си представят, че могат да бъдат хванати“, казва бившият ръководител на отдел в Агенцията за закрила на детето Кристина Сандърс. Сандърс, която заяви, че е била уволнена миналата година за „отказ (да премести) малко момче в групов дом във Финикс, аргументирайки се, че това не е подходящо за него място“, заяви, че „съществува дългогодишна практика на тормоз и усещане за всемогъщество и безнаказаност в Агенцията в Прескот“, които са били толерирани и дори насърчавани от висшестоящите служители.


Но те все пак бяха хванати и сега тези „професионални похитители“ получават частица от болката и унижението, които те много вероятно са нанасяли на множество семейства през годините.

Източник: https://thenewamerican.com/professional-kidnappers-at-arizona-child-welfare-agency-terminated-for-truth-telling-t-shirts/

Превод за НАЦИОНАЛНА ГРУПА „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s