Джендър образование, За родители, Институции, Новини, Сексуално образование, Статии

Как чрез фондации и грантове в училище се учи на ”толерантност”

19/03/2018

Накратко – вас никой не ви попита искате ли ЛГБТИ фондациите да влизат в училище… Искате ли децата ви да знаят таблицата с 31 пола? Искате ли интимно нещо като сексуалната ориентация и личния живот на детето ви да е част от обучителна програма, често служеща като пропаганда на същите тези фондации от цял свят?

ЛГБТ общността влиза в училище. Чрез Фондация и грантове.

Мнозина прозряха, че Истанбулската конвенция  е параван за ЛГБТИ-лобиране и променяне на идеята за традиционните ценности на българите, ЛГБТ общността у нас не спи. А работи.

И заедно със своите организации вече влиза в училище чрез т.нар. „клубове за ЛГБТИ + приятели“.

Организацията „Сингъл степ“ сама пояснява на страницата си, че е стартирала инициатива, която предоставя „цялостни ресурси за ученици от гимназиите в България, които биха искали да създадат клуб за ЛГБТИ+приятели в училището си. В САЩ и Западна Европа този тип ученически клубове се обозначават като GSA, което първоначално означава Gay-Straight Alliance (Алианс на гей и хетеросексуални хора). Напоследък все повече от тези ученически клубове разшириха името си така, че да означава Genders & Sexualities Alliance (Алианс на половете и сексуалната ориентация), за да включат и членовете на транс и интерсекс общността.

Какво означава това? Че ЛГБТИ фондации и техните финансови ресурси ще заплащат ученически клубове, които най-вече се стремят да осигурят „толерантност“ по ЛГБТИ темите.

И още, това значи, че за учениците, които се самоосъзнаят и самоопределят като част от ЛГБТИ – ще има специално отношение и финансова подкрепа. Те ще получават специално „безопасно място“ да  говорят по ЛГБТИ темите и също така да предприемат „действия за промяна“. Вълшебните думички „действия за промяна“ очевидно формулират една от основните цели на ЛГБТИ общностите по света – да реформират „старомодните“ представи на хората за полова идентичност, сексуална ориентация, семейни ценности.

Забележете, че доста предвидливо, основна цел на ЛГБТИ фондациите, които да променят обществените нагласи, не са възрастните големи хора с изградени представи и позиции, а най-чувствителната част на обществото – децата.

Под формата на „ограмотяване“ и чрез призивите за толерантност, в българските училища навлизат практики, чужди за традиционните разбирания на обществото ни.

И още по-изненадващото е – това не се подлага на обсъждане. Няма обществен дебат – искат ли родителите в училище да навлизат ЛГБТИ практики и да се създават подобни клубове сред учениците.

За сметка на това, на фондации като „Сингъл степ“ им съдействат с ресурсите си международни организации, като например  – „холандската организация COC Netherlands, която е застъпник за правата на ЛГБТ хората от 1946 г. насам и успешно подпомага ученици, които искат да си създадат училищен клуб ЛГБТИ+приятели из цяла Холандия”.

Накратко – вас никой не ви попита искате ли ЛГБТИ фондациите да влизат в училище… Искате ли децата ви да знаят таблицата с 31 пола? Искате ли интимно нещо като сексуалната ориентация и личния живот на детето ви да е част от обучителна програма, често служеща като пропаганда на същите тези фондации от цял свят? Искате ли?…

А това вече се случва сред вашите деца, с чужди лобита и чужди пари.

Източник: https://www.lentata.com/page_10859.html

Проект на НАЦИОНАЛНА ГРУПА „ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s